Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Μύδια τηγανητά σε κουρκούτι μπίρας
Μύδια τηγανητά σε κουρκούτι μπίρας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 25/04/13
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο

Για το κουρκούτι:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 220 ml μπίρα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 220 με 250 ml ζωμός μυδιών
  • λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε καλά τα μύδια και τρίβουμε το κέλυφος με βουρτσάκι.Τραβάμε τα μουστάκια με μια απότομη κίνηση και όσα μύδια είναι έστω και λίγο ανοιχτά τα πετάμε.

Για τα μύδια:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά με τα μπαχαρικά για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε με το καπάκι ώστε να αχνιστούν και να ανοίξουν.Μόλις ανοίξουν τα μεταφέρουμε σε φαρδύ σκεύος μαζί με το ζωμό τους, ώστε να κρυώσουν γρήγορα. Αν κάποια δεν άνοιξαν τα πετάμε.
  • Όταν κρυώσουν κρατάμε τη ψίχα και πετάμε τα όστρακα. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε για το κουρκούτι.

Για το κουρκούτι:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με το σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Βουτάμε τα μύδια στο κουρκούτι και τηγανίζουμε λίγα λίγα για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Συνοδεύουμε με μαγιονέζα με μια πρέζα πάπρικα και λίγο κάρι.

Buon appetito!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7587
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/04/13 )