Υλικά: - 3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νισεστέ
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 3-4 κουταλιές σούπας ροδόνερο
- 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση: - Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νισεστέ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί ο νισεστές και το βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αυτό θα πάρει περίπου 35 λεπτά. Πρέπει να προσέξουμε να μην καραμελώσει. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν εμφανιστούν στην επιφάνειά του μεγάλες φουσκάλες.
- Πασπαλίζουμε τον πάτο ενός ταψιού 20χ20 με άχνη ζάχαρη αναμεμειγμένη με λίγο νισεστέ και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε με βρεγμένη σπάτουλα για να έχει παντού το ίδιο πάχος. Πασπαλίζουμε πάλι με άχνη και το αφήνουμε 24 ώρες να στεγνώσει.
- Κόβουμε τα λουκούμια σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7584 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |