Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Γαλοπούλα γεμιστή με λαχανικά
Γαλοπούλα γεμιστή με λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα γαλοπούλας μέτρια
4 φέτες τυρί του τοστ ή ότι άλλο τυρί επιθυμείται αλλά πάντα σε φέτες
μανιτάρια (όσο μια κονσέρβα)
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
νερό
αλάτι, πιπέρι καγιέν, κάρυ ινδικό γουόστερσως


Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα αφαιρώντας το λίπος που μπορεί να υπάρχει.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι ακονισμένο ανοίγουμε τα φιλέτα στη μέση αλατοπιπερώνουμε βάζουμε κάρυ αν σας αρέσει βάλτε αρκετό γίνεται νόστιμο αλλά προσοχή κοιτάξτε τα συστατικά του γιατί μπορεί το κάρυ να χει μέσα και πιπέρι όποτε εάν βάλετε πολύ θα γίνει καυτερό.
Στη συνέχεια κόβεται τα λαχανικά σε κύβους και τα αλατίζεται, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νεράκι ή λάδι σοτάρετε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν χρώμα και μαλακώσουν αρκετά απομακρύνεται το τηγάνι από την εστία.
Συγκεντρώστε τα λαχανικά σε ένα πιάτο και αρχίστε να γεμίζεται τα φιλέτα πρώτα βάλτε τη φέτα τυρί και προσθέστε το μείγμα με τα λαχανικά τόσο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια και μετά κλείστε τα, σε περίπτωση που το φιλέτο δε κλείσει αφαιρέστε λίγο γέμιση ή αν είναι ήδη λίγη ποσότητα κλείστε τα με οδοντογλυφίδες.
Μόλις γεμίσετε τα φιλέτα βάλτε το τηγάνι το ίδιο στην εστία προσθέτοντας το λάδι και περίπου ένα ποτήρι νερό μόλις κάψει το λάδι με το νέρο σε δυνατή φωτιά βάλτε τα φιλέτα και κλείστε το καπάκι.
Μετά από λίγο μόλις πάρει χρώμα η μια πλευρά γυρίστε τα φιλέτα από την άλλη να πάρει και αυτή χρώμα μόλις γίνει και αυτό χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία ψήνεται για 20 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι γυρνώντας πάντα από την μία και από την άλλη μεριά το φιλέτα.
Για να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί κάντε μια χαρακιά πάνω στο φιλέτο σε περίπτωση που είναι ροζ θέλει ακόμα ψήσιμο εάν σας έχει τελειώσει τα νερό προσθέστε τόσο όσο ακόμα θέλει για να ψηθεί εάν είναι άσπρο είναι έτοιμα σε περίπτωση που είναι έτοιμα και έχει ακόμα πολλά υγρά ανεβάστε λίγο θερμοκρασία και ψήστε με ανοιχτό καπάκι.
Μόλις είναι έτοιμα ραντίστε από πάνω με γουστερσως σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά γυρίζοντας τα φιλέτα από την μία και από την άλλη. Μπορείτε να τα σερβίρεται είτε ανοιχτά είτε κλειστά αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες με σαλάτα της αρεσκείας σας ή με ρύζι μπασμάτι.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )