Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαριδομακαρονάδα Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Τρίτη, 30/04/13
Γαριδομακαρονάδα
Εκτέλεση
  • 500γρ.γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
  • 1 πακέτο μακαρόνια 19 νούμερο
  • 1 βάζο 400γρ. κόκκινη σάτσα Barilla Basilico φρέσκο βασιλικό
  • 4-5 σκ.σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ούζο, λίγο κρασί
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις λαδώνουμε ελαφρώς.
  • Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά. Παράλληλα χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός, τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Αφού σοταριστούν όλα μαζί λίγο ακόμα ρίχνουμε μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Τότε προσθέτουμε και λίγο κρασί προαιρετικά και το αφήνουμε κι αυτό να εκατμιστεί. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή παρά 2 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη κρατώντας και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να βοήθουσε τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό. (Στην προκειμένη περίπτωση εγώ δεν τα έριξα μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια, γιατί ο σύζυγος τα προτιμά άσπρα με τη σαλτσούλα τους από πάνω).

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 8140
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/05/13 )