Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γιαουρτόπιτα Ν0.03 (σιροπιαστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Πέμπτη, 09/05/13
Υλικά
  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι (αφήνουμε 2 κουταλιές)
  • 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 βανίλια άρωμα
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ ή ρακί
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Λίγο άρωμα περγαμόντου (από γλυκό του κουταλιού)
Σιρόπι:
  • 1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • Λίγη φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
  • Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ ή ρακί.
  • Λιώνουμε το βούτυρο, διαλύουμε τη ζάχαρη σ' αυτό, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σ' ένα ταψί Νο. 30 και ψήνουμε στους 200 C για 1/2 ώρα.
  • Οταν ψηθεί περιχύνουμε με το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3984
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/05/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός