Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κοτόπιτα Νο.16 (με χωριάτικο φύλλο)
Κοτόπιτα Νο.16 (με χωριάτικο φύλλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από paliopaki   
Τρίτη, 14/05/13
Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί): 
  • 700gr στήθος κοτόπουλο ή μπουτάκια που γίνονται πολύ μαλακά
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά - μέτριες
  •  4-5 φέτες μπέικον για την γεύση
  • 250gr κίτρινα τυριά κατά προτίμηση
  • 150-200gr μανιτάρια κονσέρβα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι - πάπρικα 

Για το φύλλο:

  • 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτηράκι του κρασιού καλαμποκέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το κοτόπουλο και μετά το μαδάμε να γίνει ίνες-ίνες. Βάζουμε τις πιπεριές σε μούλτι μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια και να βγάλουν τα ζουμιά και τα αρώματα τους και να χρωματίσουν την πίτα μας. Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Για τη ζύμη προσθέτουμε στο αλεύρι το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό έως ότου γίνει μια ζύμη μαλακή που να ξεκολλάει από τα χέρια μας και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετά ανοίγουμε 4 φύλλα, 2 για βάση και 2 από πάνω.
  • Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί, λαδώνουμε καλά με καλαμποκέλαιο και απλώνουμε τα 2 πρώτα φύλλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλη την γέμιση και κλείνουμε με τα επόμενα 2 φύλλα. Χαράζουμε την πίτα και την καταβρέχουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7993
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 19/05/13 )