Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Πατατοσαλάτα Νο.20 πικάντική (της μαμάς μου)
Πατατοσαλάτα Νο.20 πικάντική (της μαμάς μου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από maria73   
Παρασκευή, 17/05/13
Πατατοσαλάτα
Υλικά
  • 2 κιλά μικρές πατάτες
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό τουρσί
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα αυγά και τις πατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα σιγοβράζουμε
  • Με μία τρυπητή κουτάλα μετά από 12 λεπτά βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τις πατάτες τις αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μισά κρεμμυδάκια με τη μισή κάπαρη για  γαρνίρισμα και σε ένα άλλο πιο μεγάλο μπολ (που να χωρέσει και τις πατάτες) ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, το χυμό τουρσί, τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και κάπαρη , τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε, καθαρίζουμε τα αυγά και τα τρίβουμε μέσα στο μπολ
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα  
  • Ανακατεύουμε μαλακά, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε από πάνω με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και τη κάπαρη
Καλή σας επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4695
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/05/13 )