Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σουσαμομπουκιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 03/06/13
Σουσαμομπουκιές
Εύκολες, μικρές, και πολύ πολύ… τραγανές

Τα υλικά τους απλά και υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι.

Υλικά
  • 1¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο απαλό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένο σουσάμι
  • 2 κ.γλ. γεμάτα κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι μαλακό, όσο σηκώσει (περίπου 450 γραμμ.), κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Σουσαμομπουκιές
Σουσαμομπουκιές
Σουσαμομπουκιές

Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το χυμό, τη ζάχαρη, το σουσάμι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας, να σχηματιστεί ζύμη μαλακή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15΄-20΄. Δεν τα ζυμώνουμε πολύ και η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή!

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε κορδόνι. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κορδόνι σε μέγεθος φουντουκιού (μικρές μπουκίτσες). Τις βάζουμε  σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25', να ροδίσουν. Τις  αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία

Εγώ δεν κοσκίνισα το αλεύρι και βγήκαν μια χαρά

Μου βγήκαν δυο λαμαρίνες του φούρνου. Αφού ψήθηκε και η δεύτερη κατέβασα τη θερμοκρασία του φούρνου  στους 100 βαθμούς και τις έβαλα όλες μαζί στο ίδιο ταψί για 20 λεπτά ακόμα.

Επίσης έβαλα ένα φλιτζάνι σπορέλαιο και το ¼ του φλ.  ελαιόλαδο για να μην γίνουν πολύ βαριές

Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 2673
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 07-06-2013 10:46
 
μια χαρα ! και εγω τις κανω ολο με καλαμποκέλαιο αλλα οχι ,μμπουκες αλα κουλουράκια πολύ λέπτα και μικρά σαν το μικρο μου δακτυλακι....
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 08/06/13 )