Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ζελέ κανέλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Κυριακή, 26/05/13
Υλικά
  • 120-140 γρ. ζάχαρη
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 75 γρ. σιμιγδάλι
  • 4 τετραγωνάκια μπίτερ σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης
  • Αμυγδαλέλαιο (λίγο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά περίπου γύρω στο 1 λίτρο νερό μαζί με την κανέλα.
  • Τα βγάζουμε απ τη φωτιά και τα αφήνουμε για 6-7 ώρες.
  • Στη συνέχεια, σουρώνουμε το νερό και σε ένα κατσαρολάκι (καλά, και κατσαρόλα να 'ναι δεν πρόκειται να σας πει κανείς τίποτα) βάζουμε το σιμιγδάλι με λίγο από το υγρό.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό και τη ζάχαρη.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά αλλά επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να σας σβολιάσει το σιμιγδάλι καλό θα ήταν να ανακατεύετε συνεχώς.
  • Ηρθε η ώρα να προσθέσουμε το ανθόνερο (το θέλουμε μόνο για άρωμα).
  • Αλείψτε μια φόρμα με το αμυγδαλέλαιο και προσθέστε το μείγμα.
  • Αφήστε το για λίγες ώρες στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Γαρνίρετε το ζελέ με τα φιστικάκια (αλεσμένα σε χοντρά κομμάτια) και σοκολάτα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 1720
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 29/05/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός