Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαρμελάδα πορτοκάλι Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 25/06/13
Υλικά
  • 500 gr πορτοκαλια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1.4 λίτρο νερό
  • 1.1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Κόψτε τα πορτοκαλια στην μέση και πάρτε όλο τους τον χυμό.
  • Καθαρίστε τα πορτοκαλια από το φλούδι ,και το εσωτερικό τους κάντε το πουρέ στο μπλέντερ,την φλούδα την κόβετε σε ψιλά κομματάκια (κόψτε με ψαλίδι).
  • Ενώστε την φλούδα και το πουρέ τις ψίχας πορτοκαλιού για να βράσουν με το νερό και το χυμό, να ψηθεί γύρο στην 1 1/2 ώρα η μέχρι να γίνει μαλακό προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε το ψήσιμο για αλλα 10 λεπτά.

Για να δείτε εάν η μαρμελάδα είναι δεμένη, βάλτε σε ένα πιάτο λίγη μαρμελάδα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Εάν η μαρμελάδα είναι σαν ζελές είναι έτοιμη. Εάν δείτε ότι δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ψήστε για αλλα 5-10 λεπτά, και κάντε ξανά το test του ψυγείου.

Να μοιράσετε την μαρμελάδα στα βάζα όταν έχει κρυώσει.

Μπορείτε να κάνετε μαρμελάδα με κόκκινα πορτοκαλια, να βάλετε πεκτίνη και λιγότερη ζάχαρη

Για κάτι δοαφορετικό, να βάλετε για άρωμα φινόκιο η rosemary, ginger, ξύλο κανέλας, ένα κλωναράκι ματζουρανας η κλαράκι αρμπεροριζα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4293
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/06/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός