Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Ρολό κιμά με πιπεριές φλωρίνης και λαχανικά
Ρολό κιμά με πιπεριές φλωρίνης και λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Τετάρτη, 26/06/13
Υλικά :

Για το ρολό

  • 1/2 κιλ.ο χοιρινό κιμά
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ.παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλ.μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 ποτήρι κρ.κόκκινο κρασί
  • 1 κουτάκι σόδα υγρή
  • 1 ντομάτα ψιλ/νη η σάρκα της χωρίς τα σπόρια
  • γαλέτα
  • αλάτι-πιπερι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Για τη γέμιση

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στο γκριλ & ξεφλουδισμένες
  • 1 πακέτο διάφορα λαχανικά μπαρμπα-στάθη
  • 150 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1/4 φλ.λάδι
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κιμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ζυμώνοντάς τη βρέχοντας τα χέρια μας.
  • Στην υγρή σόδα προσθέτοντας τη γαλέτα, τόση οσο γίνεται μαλακή και αφράτη η ζύμη. Προσοχή γιατί έχει μεγάλη σημασία η ζύμη να'ναι αφράτη για να μη γινει το ρολό μας πέτρα κατά το ψήσιμο.
  • Αφού ζυμώσουμε το κιμά αφήνουμε να ξεκουραστεί ενω ετοιμάζουμε τη γέμιση. Έχουμε ψήσει τις πιπεριές και σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά στο λάδι και τ 'αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Πάνω στο πάγκο μας στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε 1/4 του κιμά, τόσο όσο να σκεπασει μια φόρμα κέικ. Πάνω στο κιμά στρώνουμε τις πιπεριές ανοιχτές ξεσποριασμένες και πανω στις πιπεριές τα λαχανικά. Στο κέντρο βάζουμε μπαστουνάκια παρμεζάνας.
  • Το άλλο 1/4 του κιμά το απλώνουμε στο πάτο μιας λαδωμένης φορμας κεικ μακρόστενης και με προσοχή και με τη βοήθεια της λαδόκολας αναποδογυρίζουμε απ'επάνω τη στρώση του κιμα με τη γέμιση. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και στρώνουμε το κιμά να κλείσει ομοιόμορφα γύρω-γύρω.
  • Επαναλαμβάνουμε το ιδιο με τον υπόλοιπο κιμά για άλλη μια φορμα μακρόστενη του κεικ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50-60' δοκιμάζοντας με το γνωστό τρόπο της λάμας του μαχαιριου να βγαίνει στεγνή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4526
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 01/07/13 )