Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cheesecake Νο.26 φράουλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Πέμπτη, 20/06/13
Υλικά:

για την βάση

  • 150 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας
  • 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο λυόμενο
  • 2 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά τις σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 6 κουταλιές τις σούπας χυμό φράουλας

για τις φράουλες

  • 1 κουταλιά τις σούπας λεμόνι χυμό
  • 1 κουταλιά τις σούπας νερό
  • 2 κουταλιές τις σούπας κόρν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο νεράκι η σε χυμό φράουλας
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κιλό φράουλες

για το τυρί

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 350 γραμμάρια τυρί κρέμα ( βάζο μασκαρπόνε)
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κουταλιά τις σούπας βανίλια σκόνη η υγρή
Εκτέλεση

Για την βάση

  • Ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε σε στρογγυλή φόρμα ή σε ατομικές φόρμες ή ποτήρια κρασιού (εγώ φτιάχνω το γλυκό σε ποτήρια σαμπάνιας χρωματιστά)

Για τις φράουλες

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το χυμό λεμονιού, το νερό, συμπληρώστε το διαλυμένο κόρν φλάουερ και ανακατέψετε καλά.
  • Συμπληρώστε την ζάχαρη και τις φράουλες, ψήστε σε χαμηλή φωτιά και μόλις η ζάχαρη λιώσει κλείστε την φωτιά.
  • Στο διάστημα αυτό το μίγμα θα κρυώσει και θα δέσει.

Για το τυρί

  • Στο νερό συμπληρώστε το χυμό λεμονιού βάζετε και την ζελατίνη ώστε να μαλακώσει για 5 λεπτά.Κατόπιν βάζετε το μίγμα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζελατίνη να λιώσει εντελώς.
  • Την ίδια στιγμή χτυπήστε λίγο το τυρί με την ζάχαρη και όταν η ζάχαρη καταλάβετε ότι έχει λιώσει τότε προσθέστε και το μίγμα τις ζελατίνης, όταν το μίγμα έχει καλά ενωθεί τότε βάζετε και την βανίλια.
  • Βάζουμε μια στρώσει μπισκότα μετά το τυρί μετά τις φράουλες τελειώνουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο η μέντα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4499
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 25/06/13 )