Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρητικά παξιμάδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Πέμπτη, 13/06/13
Υλικα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ρακι
  • 1 ποτήρι χυμο πορτ/λιου ή πορτ/δα χυμο
  • 1 κουταλάκι σοδα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κιλό φαριναπ
  • 3/4 κιλού αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 100 γρ. Σουσάμι
Εκτελεση
  • Ανακατεύουμε ολα τα υγρά της συνταγής και αφου τα χτυπήσουμε με το μιξεράκι για να σμίξουν ολα τα μυρωδικα με το λαδι, τοτε ρίχνουμε τ'αλεύρια ανακατεμμένα και ζυμώνουμε, αναδεύοντας παντα με το χερι φτιάχνοντας μια ζύμη μαλακή που να μην κολάει στα χέρια.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια. Ενα -ένα μπαλακι το πλάθουμε σε μπαστούνι μακρος οσο το ταψι του φουρνου και ετσι φτιαχνοντας 10 μπαστουνια απο τη ζύμη τα βάζουμε στο ταψι το οποιο το εχουμε ΑΛΑΔΩΤΟ, τα χαράζουμε σε λοξές φέτες 1cm, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε για 20-30' σε 150ο στον αέρα.
  • Τα βγάζουμε απο το φουρνο, χωριζουμε τις φετες και καθε παξιμαδάκι, το βαζουμε ανάσκελα στο ταψι και τα ξαναβάζουμε στο σβήστο πλέον φούρνο για να στεγνώσουν λίγο ακόμη και να ροδοκοκκινίσουν.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4214
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 17-06-2013 15:33
 
Λυπάμαι αλλά ηλιέλαιο σε κρητικά παξιμάδια δεν υπάρχει. Ονομάστε τα αλλιώς, γιατί κρητικά σίγουρα δεν είναι!
 
KapaV
2. 17-06-2013 23:03
 
Συμφωνώ !!!
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/06/13 )