Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Ζαχαροπλαστική - Μπισκότα και Κουλούρια arrow Κουλουρακια με πορτοκαλι και κανελλα
Κουλουρακια με πορτοκαλι και κανελλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 39
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 19/06/07
Ευρετήριο άρθρου
Κουλουρακια με πορτοκαλι και κανελλα
Σελίδα 2
dsci0383_400_01
Υλικα:
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι (η συνταγη ειναι κανονικα με ελαιολαδο εγω βαζω 3/4 του ποτηριου
  • ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο και 1/4 ελαιολαδο για να μην γινουν πολυ βαρια στη γευση απο το λαδι)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 ποτηράκι κρασιου κονιάκ
  • Αλεύρι γοχ (όσο πάρει) εμενα μου περνει περιπου 1 κιλο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μία λεκάνη ή στο μιξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή. Ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
dsci0351_400_01
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπουΤα κουλουρακια αυτα κανονικα ειναι νηστισημα.οταν ομως τα φτιαχνω εκτος νηστειας τα αλειφω με κροκο αυγου για να γυαλισουν. Ειναι πολυ μυρωδατα και νοστιμα

Καλη επιτυχια!
dsci0354_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (87) | Εμφανίσεις: 132454
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 19-06-2007 16:09
 
Και μυρωδάτα και υγιεινά. 
Τα ζυμώνεις λίγο ή κανονικά; Είναι σκληρά, μαλακά ή τριφτά; Για να ξέρω αν έχουν πετύχει ή όχι.
 
2. 20-06-2007 09:56
 
δεν ξερω αν σε προλαβα λια αλλα αν εννοεις αν τα ζυμωνω με το χερι εγω κανω το εξης.βαζω στο μιξερ το λαδι την πορτοκαλαδα τη ζαχαρη την καννελα  
και το κονιακ οπου μεσα εχω διαλυσει τη σοδα και τα χτυπαω μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη καλα. μετα προσθετω σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να γινει μια κανονικη ζυμη.να πλαθετε δηλαδη σε κοτσιδουλες ευκολα. 
οχι δεν ειναι τριφτα ειναι κανονικα κουλουρακια. 
αλλοι ξερω οτι τα βαζουν ολα σε λεκανη και τα ζυμωνουν με το χερι αλλα εγω προτιμω την ευκολια χαχαχα 
να τα φτιαξεις ειναι πολυ πετυχημενα μοσχομυριζουν οταν τα ψηνω και δεν εχουν και αυγα. :grin
 
margarita79
3. 20-06-2007 12:57
 
ααα και κατι αλλο αν τα φτιαξεις και βγαλεις φωτογραφια θα χαρω πολυ να την ποσταρεις στη συνταγη ετσι για να τη δουν και οι αλλοι 
ευχαριστω
 
margarita79
4. 22-04-2008 13:53
 
Μαργαρίτα μόλις τα έφτιαξα τα κουλουράκια και είναι καταπληκτικά. Πολύ μυρωδάτα και γευστικότατα.  
 
Τα χώρισα σε 3 παρτίδες, η μία όπως την περιγράφεις, στη δεύτερη πρόσθεσα σταφίδες και στην τρίτη αμύγδαλο. Τις δύο τελευταίες δε τις δοκίμασα, ακόμη ψήνονται. Τα δικά σου όμως τέλεια. 
 
Μπορώ να βάλω φωτογραφίες?
 
rena
5. 22-04-2008 15:40
 
ρενακι μου μπραβο!!! 
και βεβαια να βαλεις φωτογραφιες θα το χαρω πολυ. 
περιμενω και ευχαριστω
 
margarita79
6. 22-04-2008 16:17
 
Πορτοκάλι και κανέλλα! :zzz :zzz Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε! Ευχαριστούμε margarita! :)
 
Pan
7. 03-03-2009 01:26
 
Μαργαρίτα έκανα χθες τα κουλουράκια σου και έγιναν πολύ νόστιμα. Η κανέλα με το πορτοκάλι και το κονιάκ είναι πολύ ωραίος συνδυασμός.Και πάνω απ΄όλα εύκολα!!
 
voula
8. 03-03-2009 10:18
 
Μαργαρία πρέπει να είναι πολύ ωραία! 
Για πεστε μου βρε κορίτσια πόσα κομμάτια βγαίνουν? σε μεγεθος όπως αυτό της φωτογραφίας.
 
mb04
9. 03-03-2009 10:48
 
μαρακι βγαινουν περιπου 2 λαμαρινες του φουρνου γυρω στα 60-70 κομματια.ειναι και νηστισιμα :zzz
 
margarita79
10. 03-03-2009 11:19
 
βουλα μπραβο!!η συνταγη αυτη με το 1 ποτηρι λαδι, 1 ζαχαρη και 1 πορτοκαλι ειναι λιγο πολυ γνωστη.η δικια μου επεμβαση ειναι η κανελλα και το κονιακ που τα κανουν διαφορετικα και πολυ μυρωδατα.
 
margarita79
11. 31-01-2010 23:23
 
Μμμμ!!!! 
Ωραια ακουγονται θα τα φτιαξω αυριο κιολας!!!
 
sofi
12. 22-02-2010 13:10
 
Τελεια τα κουλουρακια!!!! 
Ευκολα,νοστιμα και υγιεινα!!! 
Ευχαριστουμε margarita79!!!!! 
:)
 
sofi
13. 12-02-2011 21:25
 
Σήμερα έφτιαξα αυτά τα υπέροχα κουλουράκια και μοσχοβόλησε το σπίτι,εύκολα γιατί τα χτύπησα όλα στο μίξερ και πεντανόστιμα! μερικά τα κύλησα στο σουσάμι και μερικά σε καστανή ζάχαρη,η γεύση τους σε απογειώνει,τέλεια για τον καφέ μας αλλά και για το πρωινό. 
Ευχαριστούμε για την συνταγή margarita79
 
labrini58
14. 22-02-2011 19:43
 
ειναι τελεια ;)
 
gotzilaki
15. 23-02-2011 14:04
 
Σε ευχαριστω χαιρομαι που σας αρεσαν
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )