Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα
Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 21/06/13
Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα

Γυρνάτε από το μπάνιο ή μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή  σας έρχονται φίλοι για μπύρα ξαφνικά και θέλετε κάτι γρήγορο  και με απλά υλικά…. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μια ομελέτα φούρνου; Με μια σαλάτα έχουμε ένα πλήρες γεύμα

Υλικά 
  • Για ένα πυρέξ 35Χ25
    Μερίδες 4
    3 μέτριες πατάτες
  • 5 αυγά
  • 1 λουκάνικο  τύπο  Φρανκφούρτης
  • ½ φ. γάλα φρέσκο
  • Ροδέλες πράσινης πιπεριάς
  • ½ φλ. Regato   τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι (προαιρετικά)
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ
 Εκτέλεση
Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα
Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα
Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες  και αφού τις βάλουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
  • Χτυπάμε τ΄ αυγά, το γάλα, το μπέικιν,  το αλάτι και το πιπέρι καλά με αυγοδάρτη.  Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες το τυρί και από πάνω το μίγμα των αυγών.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε από πάνω.
  • Προσθέτουμε και την πιπεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 1880 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου. Και επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα στις άκρες η ομελέτα μας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 13553
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 26/06/13 )