Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ιταλική τάρτα τυριού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 08/07/13
Αυτή την συνταγή οι Ιταλοί την ονομάζουν Crostata dolce di ricotta
Υλικά
Για τη ζύμη
  • 250 γρ.αλεύρι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 2 κρόκοι αυγών
Για τη κρέμα τυριού
  • 350 γρ, Ρικόττα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 75 γρ. φρούτα γλασέ κομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
Για γαρνίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τους κρόκους. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο κέντρο και δουλεύουμε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να γίνουν μια απαλή ζύμη. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού για γέμιση. Ανακατεύουμε το τυρί και τη ζάχαρη, χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε κι αυτά και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σ' ένα φύλλο και το βάζουμε σε φόρμα τάρτας. Απλώνουμε την γέμιση στην επιφάνειά του.
  • Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4525
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/07/13 )