Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουπιές γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Παρασκευή, 05/07/13
Υλικά
  • 1 1/2 κιλό σουπιές
  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 2 φλ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή χυμό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες
  • 1 1/2 φλ. κρασί άσπρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 - 3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές. Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι να τσιγαρισθεί λίγο και κατόπιν ρίχνετε τις σουπιές που έχετε κόψει σε κομμάτια. Τις αφήνετε μέχρι να τσιγαρισθούν καλά.
  • Τότε ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 5' λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί. Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα και τις αφήνετε μέχρι να βράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζετε σ'ένα ταψί και προσθέτετε νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε 3 - 4 φορές μέχρι να γίνει.
  • Όταν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.

Η ίδια συνταγή εφαρμόζεται και για καλαμαράκια.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7100
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/07/13 )