Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κολοκυθόπιτα Νο.10 (με φύλλο κουρού)
Κολοκυθόπιτα Νο.10 (με φύλλο κουρού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Παρασκευή, 19/07/13
Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού
Υλικά
Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (240 μλ)
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 και 1/2 ποτήρι του νερού περίπου χλιαρό νερό (360 μλ)

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
  • 1/2 κιλό φέτα θριμματισμένη
  • 1 μικρο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1/3 κούπας γάλα
  • λίγο αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε καλά και τρίβουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί το λιγότερο μισή ώρα. Με αυτόν τον τρόπο η ζύμη θα γίνει πιο τραγανή.
  • Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, χωρίς να κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουρασθεί για 30-45 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αν θέλουμε να κάνουμε πίτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε 4 φύλλα, που να προεξέχουν του ταψιού, τα οποία στο τέλος θα τα γυρίσουμε προς τα μέσα.
  • Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα λαδωμένα, μετά τη γέμιση, κατόπιν 1 φύλλο λαδωμένο και τέλος το τέταρτο φύλλο. Το λαδώνουμε και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα, που προεξέχουν σχηματίζοντας κόθρο. Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Για τη γέμιση:

  • Στύβουμε καλά τα κολοκύθια με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης στα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7073
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 28-07-2013 22:07
 
ΥΠΕΡΟΧΗ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/07/13 )