Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυροπιτάκια κουρού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 36
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 20/06/07
Ευρετήριο άρθρου
Τυροπιτάκια κουρού Νο.01
Σελίδα 2
p1300045_400

Εχω και εγω παρομοια συνταγη για τυροπιτακια κουρου με λιγες διαφορες από αυτή της αρχοντιας οποτε την ποσταρω.

Τυροπιτακια κουρου
  • Θα πάρετε ένα κεσεδάκι γιαούρτι
  • θ΄αδειάσετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι (μην πεταξετε το κεσεδακι θα το χρειαστουμε για μετρημα)
  • Μέσα στο γιαούρτι ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού, κοφτή σόδα φαγητού και αφηστε το να αφρίσει.
  • Γέμιστε το κεσεδακι του γιαουρτιου σπορέλαιο ή ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο, ότι εχετε και μόλις ησυχάσει το άφρισμα του γιαουρτιού από τη σοδα στη λεκανιτσα το ριχνετε μέσα. Μετα ριχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή απλό με δυο κουταλιές γλυκού baking powder και μια κουταλιά κοφτή αλάτι.
  • Ανακάτεψτε, ζύμωστε μια μαλακή ζύμη προσθέτοντας αν χρειάζεται αλεύρι, χωρίς να την κουράσετε πολύ!
  • Ζυμωνουμε τα πιτακια μας και βαζουμε τη γεμιση.
  • Στη γέμιση έχουμε βάλει ανθότυρο ή φέτα, λιγότερο από μισό κιλό, ένα αυγό κι ένα ασπράδι (τον κρόκο τον θέλουμε για άλειμμα), πιπεράκι και αν θελουμε λίγο δυόσμο ή ότι άλλο θελουμε.
  • Τα βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο ή σκεπασμένο με λαδόκολλα και αφού γεμίσετε το ταψί, αλείφετε με τον κρόκο που τον έχετε αραιώσει με νερό ή αν προτίμησατε να βάλετε τον κρόκο στη γέμιση με γάλα εβαπορέ.
  • Ψήνετε στους 180 για 35-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν.

Νομιζω ότι το μυστικο της συνταγης αυτής είναι η σοδα που αφριζει μεσα στο γιαουρτι τα κανει πολύ αφρατα.
Οσοι τα εχουν δοκιμασει λενε ότι είναι γνησια κουρου.
Δοκιμαστε την
καλη επιτυχια
Προσθήκη ως Αγαπημένο (118) | Εμφανίσεις: 112129
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 10-02-2008 17:54
 
Ξεκίνησα να φτιάχνω αυτή τη ζύμη έχοντας ετοιμάσει τη γέμιση της Λίας Π. για εύκολη κασερόπιτα. Δε φαντάστηκα η αδαής πως δύσκολα απλώνεται σε ταψί! Την άπλωσα όπως μπορούσα (το πάνω μέρος ήταν το πρόβλημα) και, της έριξα απο πάνω και γάλα με αυγό χτυπημένο. Αναλογιζόμενη τη βλακεία μου και τι στο καλό θα έβγαινε, πήγα σε μισή ώρα να ελέγξω το ψήσιμο και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο! Εγινε super, έβγαλα και φωτό! Ευχαριστώ και τις δυο για τις συνταγές :)
 
Ranja
2. 10-02-2008 18:17
 
ναι ρανια μου η αληθεια ειναι οτι το ανοιγμα των ζυμαριων γενικοτερα και εμενα δεν ειναι το καλυτερο μου :grin για αυτο τα περισσοτερα τα μετατρεπω σε τυροπιτακια κτλ ειναι οντως καταπληκτικη η ζυμη αυτη και καμμια σχεση με αλλες που εχω δοκιμασει με ενα καρο βιταμ μεσα.χαιρομαι που σου αρεσε!!!φιλια
 
margarita79
3. 10-02-2008 18:20
 
Ναι, σίγουρα, κι εγώ το βιτάμ ήθελα να αποφύγω. Ήταν όντως τέλεια, πρόσθεσα και λίγο σουσάμι από πάνω, ευχαριστώ Μαργαριτούλα :zzz
 
Ranja
4. 21-02-2008 11:15
 
Γιατί δε μου αφρίζει η σόδα όταν τη ρίχνω στο γιαούρτι;;;Τι κάνω λάθος;;
 
2102
5. 21-02-2008 12:00
 
μου εχει τυχει και εμενα λογικα ευθυνεται η ποιοτητα της σοδας μη σε ανησυχει την κανει τη δουλεια της αλλα προς θεου μη βαλεις ποτε περισσοτερη σοδα μετα δε θα σου γινεται η ζυμη θα σπαει. 
φιλια
 
margarita79
6. 28-02-2008 20:56
 
μιας και με ρωτησε η αρτεμις σε προσωπικο μυνημα για την ποσοτητα του αλευριου της συνταγης να απαντησω εδω μηπως εχει και καποιος αλλος την ιδια απορια και να πω οτι ειναι περιπου μισο κιλο αλλα και παλι καλο θα ηταν να εχουμε το νου μας στη ζυμη δηλαδη μολις δουμε οτι εχουμε μια μαλακη ζυμη που να μπορουμε να την ανοιξουμε σε ενα φυλλο για να κοψουμε πιτακια να μην προσθεσουμε αλλο.
 
margarita79
7. 29-02-2008 09:33
 
Eυχαριστώ πολύ πολύ Μαργαρίτα...
 
ATA
8. 04-03-2008 14:26
 
Αν κάνω τη ζύμη αυτή πίτα, πρέπει το πάνω κομμάτι να το κόψω πριν την ψήσω;; ή ψήνω και κόβω μετά;; είναι πολύ καλή ζύμη και εύκολη....
 
2102
9. 04-03-2008 16:00
 
αν καταλαβα καλα ρωτας αν πρεπει να τη χαραξουμε πριν οπως κανουμε πχ σε φυλλο κρουστας... 
εγω αν και δεν την εχω κανει σε πιτα πιστευω πως δεν θα τη χαραζα.καλη επιτυχια!!
 
margarita79
10. 05-03-2008 00:17
 
Το αλεύρι είναι σε ποσότητα ένα πακέτο των 500 γρ. αν κατάλαβα καλά?
 
margarita
11. 05-03-2008 07:42
 
η ζυμη κουρου γινεται πολυ ωραια πιτα και χαραζεται κανονικα για να μην σας ταλαιπωρησει στο ανοιγμα να τη βαλετε αναμεσα σε δυο αντικολιτικα χαρτια και περνωντας τον πλαστη απο πανω ανοιγει ευκολα
 
sgrav
12. 05-03-2008 09:49
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.... 
Θα τη φτιάξω σήμερα, οπότε θα σας πω τα νεώτερα.....
 
2102
13. 13-03-2008 23:17
 
2102 καλη επιτυχια!! 
ξανα βαζω τη φωτο της ρανιας που εκανε τη ζυμη σε πιτα για να δειτε πως της εγινε γιατι κατι δεν πηγε καλα και δε φαινεται στο προηγουμενο σχολιο. 
sgrav οταν θα την κανω θα τη φτιαξω οπως προτεινεις.μαργαριτα για το αλευρι ξαναλεω οτι η ποσοτητα δεν ειναι απολυτη βαζουμε τοσο ωστε να εχουμε μια μαλακη ζυμη που να ανοιγει σε φυλλο.αλλιως θα σπαει περιπου ομως ναι ενα πακετο 500γρ και κοριτσια προσοχη στη σοδα να μην ειναι περισσοτερη απο ενα κοφτο κουταλακι μικρο καλη επιτυχια φιλια
 
margarita79
14. 05-03-2008 10:35
 
Ωχ μπερδεύτηκα!!!!!!!! 
Τελικά να τη χαράξω ή να μη τη χαράξω;;;; 
 
Μάλλον θα το παίξω κορώνα γράμματα.........
 
2102
15. 05-03-2008 10:56
 
Έχει σπείρει την διχόνοια στα μέλη με αυτήν την συνταγή !! :grin :grin :)
 
ATA


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Μίνι μπλέντερ με σετ δοχείων
Το Top στην φιλοξενία