Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυροπιτάκια κουρού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 37
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 20/06/07
Ευρετήριο άρθρου
Τυροπιτάκια κουρού Νο.01
Σελίδα 2
p1300045_400

Εχω και εγω παρομοια συνταγη για τυροπιτακια κουρου με λιγες διαφορες από αυτή της αρχοντιας οποτε την ποσταρω.

Τυροπιτακια κουρου
  • Θα πάρετε ένα κεσεδάκι γιαούρτι
  • θ΄αδειάσετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι (μην πεταξετε το κεσεδακι θα το χρειαστουμε για μετρημα)
  • Μέσα στο γιαούρτι ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού, κοφτή σόδα φαγητού και αφηστε το να αφρίσει.
  • Γέμιστε το κεσεδακι του γιαουρτιου σπορέλαιο ή ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο, ότι εχετε και μόλις ησυχάσει το άφρισμα του γιαουρτιού από τη σοδα στη λεκανιτσα το ριχνετε μέσα. Μετα ριχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή απλό με δυο κουταλιές γλυκού baking powder και μια κουταλιά κοφτή αλάτι.
  • Ανακάτεψτε, ζύμωστε μια μαλακή ζύμη προσθέτοντας αν χρειάζεται αλεύρι, χωρίς να την κουράσετε πολύ!
  • Ζυμωνουμε τα πιτακια μας και βαζουμε τη γεμιση.
  • Στη γέμιση έχουμε βάλει ανθότυρο ή φέτα, λιγότερο από μισό κιλό, ένα αυγό κι ένα ασπράδι (τον κρόκο τον θέλουμε για άλειμμα), πιπεράκι και αν θελουμε λίγο δυόσμο ή ότι άλλο θελουμε.
  • Τα βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο ή σκεπασμένο με λαδόκολλα και αφού γεμίσετε το ταψί, αλείφετε με τον κρόκο που τον έχετε αραιώσει με νερό ή αν προτίμησατε να βάλετε τον κρόκο στη γέμιση με γάλα εβαπορέ.
  • Ψήνετε στους 180 για 35-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν.

Νομιζω ότι το μυστικο της συνταγης αυτής είναι η σοδα που αφριζει μεσα στο γιαουρτι τα κανει πολύ αφρατα.
Οσοι τα εχουν δοκιμασει λενε ότι είναι γνησια κουρου.
Δοκιμαστε την
καλη επιτυχια
Προσθήκη ως Αγαπημένο (118) | Εμφανίσεις: 155979
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
16. 03-02-2009 18:59
 
προσθεσα επιτελους και φωτο.. 
καλλιο αργα παρα ποτε.. :grin
 
margarita79
17. 16-03-2011 20:54
 
Μολις τα εφτιαξα και εγιναν τελεια οπως της φωτογταφιας, δεν το πιστευω. Πολυ ευκολη και γρηγορη με σιγουρη επιτυχια. Οντως η καλυτερη που εχω επιχειρησει να φτιαξω για κουρου. Ευγε!! :)
 
mal
18. 17-03-2011 14:18
 
Σε ευχαριστω πολυ!Και εγω αυτη τη συνταγη την προτιμω και την κανω συχνα!
 
margarita79
19. 28-03-2016 14:13
 
Φαίνονται νόστιμα! Θα τα δοκιμάσω σύντομα :grin
 
katepapa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )