Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Cheesecake Νο.28 (με σταφύλια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Σάββατο, 27/07/13
Υλικά
Για την βάση:
  • 100 γρ. μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Το ξύσμα 1 λεμονιού
Για την κρέμα:
  • 100 γρ. κόττατζ τσηζ
  • 200 gr. Τυρί κρέμα Philadelphia
  • 50 γρ. άσπρη ζάχαρη
  • 2 σταγόνες εσσάνς βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλατος
Για γαρνιτούρα:
  • Ρώγες σταφυλιών χωρίς κουκούτσια (άσπρα και μαύρα) κομμένες στην μέση
Εκτέλεση

Για την βάση:

  • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα μπισκότα, την ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και το λεμόνι.
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες, στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα (για φούρνο) ρίχνουμε το μίγμα, το πιέζουμε να στρώσει στον πάτο και τα πλαϊνά.

Για την κρέμα:

  • Σε ένα σκεύος τρίβουμε το κόττατζ τσηζ, προσθέτουμε το τυρί Philadelphia, την ζάχαρη και την εσσάνς βανίλιας.
  • Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μίγμα πάνω από την βάση και ψήνουμε σε φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 190 C.
  • Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με την κρέμα γάλακτος, απλώνουμε το μίγμα πάνω από το γλυκό μας και ξαναψήνουμε για 5 λεπτά στους 230 C.

Για τη γαρνιτούρα:

  • Βγάζουμε το τσηζκαίηκ από την φόρμα και όταν κρυώσει το γαρνίρουμε με τα σταφύλια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2573
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 31/07/13 )