Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και ζυμαρικά
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και ζυμαρικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Κυριακή, 01/09/13
Υλικά (για 5 άτομα)
  • 1 kg. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μακριές λεπτές λωρίδες
  • 1 κανονικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml κονιάκ
  • 4 κουτ. της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 500 γραμμ. ζυμαρικά (ότι θέλουμε)
  • 3-4 κουτάλες ζωμό από τα ζυμαρικά
  • 3 κουτ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλα)
  • 4-5 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μάτι στη κουζίνα βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι η μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά .Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις λωρίδες από το κοτόπουλο και τις ροδίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε .
  • Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα πιάτο.Βράζουμε τα ζυμαρικά στο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο που γράφει το πακέτο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο στο ίδιο λάδι σε μετρία φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.  Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε 3-4 κουτάλες από το νερό της κατσαρόλας που βράζουμε τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά ενώ τη σάλτσα την αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 5-6 κουταλιές από τα υγρά της σάλτσας.
  • Ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα και την ανακατεύουμε να διαλάθει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με προσοχή για να πάνε τα υλικά παντού.Ανακινούμε το τηγάνι η τη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε τη παρμεζάνα και αφήνουμε το σκεύος πάνω στη φωτιά για 1-2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι ρίχνουμε το βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως. 
Buon apettito!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6233
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/09/13 )