Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι στη γάστρα και πουρές απο πατάτες φούρνου
Κατσικάκι στη γάστρα και πουρές απο πατάτες φούρνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Δευτέρα, 26/08/13
Υλικά (για 6 άτομα):
  • 2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες με το κόκαλο πλυμένο και σκουπισμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 100ml ούζο
  • 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 6-7 κλωνάρια θυμάρι δεμένα με σπάγκο
  • 2 φύλα δάφνη
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μια πρέζα γλυκάνισο (προαιρετικά)
  • 4 κούπες νερό
Εκτέλεση
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κατσικάκι για 3-4 λεπτά απ΄όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το γλυκάνισο (προαιρετικά) και σβήνουμε με το ούζο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε απo τη φωτιά. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° βαθμούς και σε μια μεγάλη γάστρα με καπάκι κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κατσικάκι μαζί με τα υγρά του. Στη κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το κρέας ρίχνουμε το νερό, το πελτέ, τα δαφνόφυλλα, και το θυμάρι. 
  • Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να χοχλάζει. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζουμε πάνω στο κρέας και τις πατάτες σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.
  •  Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο  και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε και ½ κούπα από το ζωμό αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και βάζουμε το κρέας στο φούρνο ξεσκέπαστο. 
  • Γυρνάμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και ψήνουμε το κρέας για 10 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί. Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πρές πουρέ ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο , 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό από  αυτόν που κρατήσαμε αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο θυμάρι ξερό ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε το κατσικάκι συνοδεία με τον πουρέ πατάτας.
Buon apettito!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5320
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/08/13 )