Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κουνουπίδι πανέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 22/08/13
Υλικά (για ένα μικρό κουνουπίδι)
  • 1 κουνουπίδι γύρω στα 700 γραμ
  • 3-4 αυγά
  • 250 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμ φρυγανιά τριμμένη
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από το κοτσάνι το πλένουμε καλά και κόβουμε τα μπουκετάκια.
  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά αλά να μείνει al dente. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι σε ένα βάθη πιάτο και σε δυο πιάτα ακόμα βάζουμε στο ένα τη παρμεζάνα και στα δεύτερο τη φρυγανιά. Βουτάμε τα μπουκετάκια διαδοχικά πρώτα στο αυγό, μετά στη παρμεζάνα και τέλος στη φρυγανιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βάθη τηγάνι και τηγανίζουμε το κουνουπίδι σε 2-3 δόσεις για 2 – λεπτά μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρουστά.
  • Τα απλώνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε ζεστά συνοδεία με   ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ η σκέτο γιαούρτι με γλυκιά πάπρικα
Buon apettito!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 2605
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 27-08-2013 22:52
 
το φτιαχνω και εγω και ειναι υπεροχο!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/08/13 )