Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Το κωκ της πεθεράς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Τρίτη, 20/08/13
Το κωκ της πεθεράς
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αβγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 βανίλιες

Για τη κρέμα:

  • 4 νεροπότηρα γάλα
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Επικάλυψη:

  • 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 ml
Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

  • Χτυπάμε αβγά και ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το νερό και τέλος όλα τα στερεά.
  • Το βάζουμε στο ταψί του φούρνου το μεγάλο.
  • Ψήνουμε στους 175 για μισή ώρα περίπου.

Κρέμα:

  • Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε τα στερεά και τα προσθέτουμε.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς, μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στο παντεσπάνι που έχει κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει και η κρέμα καλά, λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε από πάνω.

Μυστικά: Κρύο παντεσπάνι, ζεστή κρέμα. Κρύα κρέμα, ζεστή επικάλυψη

Η συνταγή είναι από το site "Οι συνταγές της παρέας"

Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας εμένα η κρέμα απλώθηκε πολύ με αποτέλεσμα να μην φαίνεται η στρώση της. Ίσως γίνεται καλύτερο σε μικρότερο ταψί. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3990
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/08/13 )