Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουπιές τηγανιτές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 04/09/13
Σουπιές τηγανιτές

Ένα μεζεδάκι που θα σας εκπλήξει . Θα δείτε πως συναγωνίζεται επάξια τα *διάσημα* τηγανιτά καλαμαράκια.

Υλικά
  • Σουπιές
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παπρικα (προαιρετικά)
  • Αλεύρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις σουπιές (καλύτερα να το κάνει ο ιχθυοπώλης)διαφορετικά:
    Χωρίζουμε το κεφάλι και τα πτερύγια από το σώμα. Αφαιρούμε τα εντόσθια, τη φούσκα με το μελάνι και το κόκκαλο της ράχης. Πετάμε τις μεμβράνες του σώματος. Από το κεφάλι αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι .
  • Πλένουμε καλά τις σουπιές με άφθονο νερό. Τις αφήνουμε σε τρυπητό να φύγουν τα νερά. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα αν θέλουμε.
  • Αλευρώνουμε καλά ή τις περνάμε από μπολ που έχουμε αλεύρι και τις γυρνάμε να πάει παντού το αλεύρι ή βάζουμε το αλεύρι σε σακούλα και τις ρίχνουμε μέσα. Κλείνουμε τη σακούλα και κουνάμε να πάει παντού το αλεύρι.
  • Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και ρίχνουμε τις σουπιές σε βαθύ τηγάνι που έχει αρκετό λάδι και έχει κάψει καλά. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά (όχι πάνω από 5 λεπτά ) γιατί σκληραίνουν. Αν το λάδι δεν τις σκεπάζει τις γυρίζουμε στο ενδιάμεσο.
  • Βγάζουμε βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 Σουπιές τηγανιτές

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 27219
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 07/09/13 )