Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελιτζανοκιμαδόπιτα (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 12/09/13
Μελιτζανοκιμαδόπιτα (εύκολη)
Μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχω δημοσιεύσει. Θα σας θυμίσει μουσακά.

Μπορεί η δημοσίευση να είναι μεγάλη ή τα υλικά να φαίνονται πολλά αλλά είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και τα περισσότερα υλικά υπάρχουν στο κάθε σπίτι

Υλικά (για ένα ταψί 25x40)
  • 1 πακέτα σφολιάτα ή κουρού
  • Κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί

Για το κιμά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ¼ φλ. λάδι
  • 1/3 κούπας κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • Ή ½ κούπας χυμό ντομάτας
  • ½ κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι πιπέρι

Για τις μελιτζάνες

  • 3-4 μελιτζάνες
  • Λάδι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
Μελιτζανοκιμαδόπιτα (εύκολη)
Μελιτζανοκιμαδόπιτα (εύκολη)
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και αφού τις αλατίσουμε και τις αφήσουμε μισή ώρα τουλάχιστον σε λεκάνη τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά. (η διαδικασία αυτή αποφεύγεται αν πρόκειται για άσπρες μελιτζάνες που είναι γλυκές και δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα).
  • Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και αφού αλείψουμε τις μελιτζάνες με τη βοήθεια ενός πινέλου με λάδι τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
  • Εν τω μεταξύ βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα τον κιμά. Αφού τσιγαριστεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε την πιπεριά. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ και το χυμό. Προσθέτουμε και λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε εως ότου ο κιμάς μας μείνει σχεδόν χωρίς καθόλου υγρά.
Μελιτζανοκιμαδόπιτα (εύκολη)
Μελιτζανοκιμαδόπιτα (εύκολη)

Συναρμολόγηση

  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, ρίχνουμε λίγο τυρί και από πάνω βάζουμε τον κιμά. Βάζουμε άλλη μια στρώση μελιτζάνες, τυρί και τέλος βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ή έως ότου δούμε ότι η πίτα μας έχει ψηθεί καλά πάνω κάτω.

Καλή επιτυχία

Όταν κάνετε κιμά για μακαρόνια ή παστίτσιο βάλτε παραπάνω κιμά, κρατήστε λίγο και θα έχετε και μια πίτα πολύ εύκολα

Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες απλά η πίτα σας θα είναι λίγο πιο βαριά


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 3723
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/09/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός