Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Αγριογούρουνο μαρινάτο στη γάστρα
Αγριογούρουνο μαρινάτο στη γάστρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Παρασκευή, 04/10/13
Υλικά
  • 1 - 2 κιλά αγριογούρουνο (κατά προτίμηση από μπροστινό μπούτι)
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 - 2 κιλά πατάτες (κατά προτίμηση Νευροκοπίου)
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγη μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μαρινάτα:

  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλο σέλινο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Μερικά φύλλα δάφνης
  • Μερικά σπυριά μαύρο πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί

Προετοιμασία

  • Χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη
  • Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μυρωδικά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το βουτάμε στην μαρινάτα.
  • Βάζουμε την μαρινάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα
Εκτέλεση
  • Στραγγίζουμε την μαρινάτα και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό.
  • Καθαρίζουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε στις τρύπες κομματάκια σκόρδου, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε ελαφριά με μουστάρδα.
  • Το βάζουμε στην γάστρα, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό και αρχίζουμε να το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 150-200 C για μιάμιση ώρα περίπου.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατίζουμε και τις ριγανώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε στη γάστρα να ψηθούν μαζί με το κρέας για άλλη 1 ώρα.
  • Βγάζουμε το φαγητό από την γάστρα, το απλώνουμε σε ένα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πιο δυνατό φούρνο για 1/2 ώρα περίπου ( μέχρι να ροδίσει).
  • Απλώνουμε τυριά τριμμένα στις πατάτες και αφήνουμε στο φούρνο να λιώσουν για 5-10 λεπτά

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 16882
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 08-10-2013 11:26
 
ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 07/10/13 )