Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπανακόπιτα Νο.07 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από maria73   
Δευτέρα, 30/09/13
Σπανακόπιτα
Υλικά
  • Ενα πακέτο φύλλα κρούστας
  • 700-750 γρ. σκληρή φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό σπανάκι ή ένα πακέτο κατεψυγμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 κλαράκια άνηθο
  • Βούτυρο
  • Λάδι
Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι.
  • Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε και το σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο καλά ή εάν είναι κατεψυγμένο κατευθείαν από την κατάψυξη ή την συντήρηση) και το τσιγαρίζουμε λίγο (αν είναι από την συντήρηση που δεν έχει πάγο ίσα που το ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι).
  • Μόλις τσιγαριστεί, το σουρώνουμε και το πατάμε να φύγει το λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει (αν θέλουμε μπορούμε να το τσιγαρίσουμε και από την προηγούμενη).
  • Τρίβουμε την φέτα στον τρίφτη (στο μέρος που έχει την μεγαλύτερη τρύπα), χτυπάμε σ' ένα πιάτο κα 2 αυγά (σαν ομελέτα), προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (λίγο περισσότερο από ότι ρίχνουμε στην ομελέτα) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά (σπανάκι, τυρί, αυγά).
  • Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ (το φύλλο να εξεχει από το πυρεξ για να το γυρίσουμε στο κλείσιμο) και αλείφουμε με λίγο βούτυρο και λίγο λάδι.
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα μισά φύλλα.
  • Ρίχνουμε την γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλα όπως στην αρχή, (τα αλείφουμε και αυτά) και στο τέλος γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια (προσοχή δεν χαράζουμε, κόβουμε μέχρι κάτω για να βγουν όλα τα υγρά κατά την διάρκεια του ψησίματος), αλείφουμε με λίγο βούτυρο το φύλλο, ρίχνουμε 4 κουταλιές περίπου λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για μία ώρα.
  • Μόλις ψηθεί, την βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο (δεν την σκεπάζουμε καθόλου γιατί χαλάει το φύλλο).

Βάζω βούτυρο στα φύλλα για να είναι τραγανά και λάδι για να είναι νόστιμα (ελαφρά με το πινελάκι για να μην είναι πολύ)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/10/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός