Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουτζουκάκια νηστίσιμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 22/10/13
Υλικά
  • 2 φλ. μαγειρεμένα ρεβύθια (στραγγισμένα)
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 πρέσα κανέλα
  • 1 πρέσα μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Στραγγίζουμε καλά τα ΒΡΑΣΜΕΝΑ ρεβίθια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι. Μουσκεύουμε ελαφρά το ψωμί στη μαυροδάφνη. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα .
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
  • Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε.
  • Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  • Τα βάζουμε στην σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15'. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10' έως ότου μελώσει η σάλτσα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3852
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 26/10/13 )