Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μακαρόνια Κυπριακά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 01/11/13

Μπήκα και ειδα μια κυπριακή συνταγή... πως την περιγράφει μια κυπρία κυρία... στην... παραδοσιακήν της ...ντοπιολαλια..!!
Απολαυστε την , ειναι νοστιμη συνταγη ειλικρινα σας λεω... Εχω κιαλλες
κυπριακές συνταγες πεντανοστιμες θα σας τις ποσταρω να τις απολαυσετε...

Από το http://istomageiremata.blogspot.gr

Μια παλιά συνταγή που έβαλα στο μπλογκ μου τζαι μεταφέρω τζαι δαμέ.

Πολλά συχνά πεθυμώ κάτι με Κυπριακή γευση τζαι μυρωθκιάν. Για μένα μια που τες πιο Κυπριακές μυρωθκιές είναι το κρέας με ρίγανη τζαι λεμόνη. Αυτοσχεδίασα λοιπόν τζαι σας παρουσιάζω την συνταγή. Ήταν πολλά γλύορη τζαι μπορώ να πω πετυχημένη. Εγώ πάντως απόλαυσα την. Που μωρο η γιαγιά μου η Πρασινάδα έμαθεν με να τρώω μακαρόνια αλτέντε με τρύμμαν τζαι λεμόνι τζαι αν δεν βάλλω λεμόνι πάνω στα μακαρόνια μου εν τα απολαμβάνω.Έτσι τούτη η συνταγή εν εμπνευσμένη που την γιαγιά μου.

Αρχίζουμε με το να βάλλουμε  περίπου μισό πακέτο μακαρόνια χωριάτικα Μιτσίδη να βράζουν. Στην περίπτωση μου τα κουβαλώ  που την Κύπρο γιατί αρέσκουν μου πολλά τζαι τρώτα τζαι σκέτα με τρύμμαν που χαλλούμιν ή αναρή ξερή, θκυόσμη τζαι λεμόνι. Στην αστοσhιάν αντικαταστήστε τα με που τζείνα τα χόουλ γουίτ μακαρόνια. Ψήστε τα όσο αλτέντε τα θέλετε.

Λοιπόν, πιάννουμε 4-5 λεπτές φέτες χοιρινό μπέικον (πανσέτα που λαλούν τζαι οι εξ Ελλάδος). Κόφκουμεν τα μικρά κομματάκια τζαι τσιγαρίζουμεν τα μέρχρι να μισο-ψηθούν. Επειδή εν μικρά τζαι λεπτά κομματάκια τούτον γίνετε πολλά γλύορα. Σύρνουμε μετά μέσα 2 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα.

 Μετά βάλλουμεν τζαι ενα κολοκυθάκι ψιλοκομμένο. Δαμέ στην Αμέρικα έχουν κάτι κίτρινα που τα λαλουν γέλοου σκουόσh τζαι αρέσκουν μου πολλά έτσι προτιμώ τα. Έβαλλα τζαι 2 κομμάθκια λιαστή ντομάτα (απλά αποξηραμένη, όι που τζείνη που εν μες το λάδι).

Έβαλα τζαι λίον άλας. (Πιπέρι εν βάλλω γιατί επήρα που τον παπά μου τζαι πειράζει το στομάσhιν μου.)

Αφού ψηθούν καλά βάλλουμε τα μακαρόνια τα οποία μετά που εψηθήκαν, εξεπλήνα τα με νερό για να μεν κολλήσουν. 

Ανακάτωσα τα τζαι άφησα τα για 2-3 λεπτά τζαι έσβησα τα με μισό λεμόνι (περίπου 4-5 κουταλιές γιατί αρέσκουν μου να εν αρκετά λεμονάτα).Έβαλλα αρκετήν ρίγανη γιατι άι λαβ ρίγανη. Εσέρβιρα τα με ελληνική φέτα που το ελληνικό σούπερμάρκετ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2694
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/11/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός