Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατατοσαλάτα Νο.21 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 21/10/13
Υλικά
  • 5 μέτριες (προς μεγάλες) πατάτες
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι
  • 1/3 φλιτζάνι ξύδι
  • 1/3 φλιτζάνι ζουμί από τις πατάτες που έβρασαν
  • 1 κύβο (κατά προτίμηση βοδινό)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε τέταρτα και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά (να τρυπιούνται αλλά πριν αρχίσουν να λιώνουν).
  • Τις μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και με ένα πιρούνι τις τρίβουμε λίγο (όχι να γίνουν πουρέ) απλά να μην είναι τόσο μεγάλα κομμάτια.
  • Σ ένα μπρίκι βάζουμε όλα τα άλλα υλικά μας. Πιπέρι και αλάτι το καθορίζουμε εμείς, ανάλογα με τα γούστα μας. Επίσης, το ξύδι το καθορίζουμε εμείς. Ισως χρειαστεί λίγο παραπάνω.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει ο κύβος, ρίχνουμε το μίγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Το καλύτερο είναι να την φτιάξουμε τουλάχιστον 5-6 ώρες νωρίτερα από την στιγμή που θέλουμε να την σερβίρουμε κι αυτό γιατί οι πατάτες θα έχουν απορροφήσει καλύτερα το μίγμα.

Στην αρχή μπορεί να μας φανεί ότι έχουμε βάλει αρκετό ξύδι, αλλά όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά δεν θα το καταλαβαίνουμε καν ότι έχει ξύδι.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3320
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 25/10/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός