.. το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί!
Υλικά: - 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο.
- 8-10 πατάτες ολόκληρες
- αλάτι - πιπέρι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους,
- χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
- 3 μεγάλες λαδόκολλες
Εκτέλεση: - Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ.
- Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες.
- Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας.
- Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 6-7 ώρες.
- Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.
- Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο.
- Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 28185 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |