Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μοσχάρι στη λαδόκολλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Παρασκευή, 25/10/13

Μοσχάρι στη λαδόκολλα
.. το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί!

Υλικά:
  • 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο.
  • 8-10 πατάτες ολόκληρες
  • αλάτι - πιπέρι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους,
  • χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
  • 3 μεγάλες λαδόκολλες
Εκτέλεση:
Μοσχάρι στη λαδόκολλα
Μοσχάρι στη λαδόκολλα
Μοσχάρι στη λαδόκολλα
  • Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ.
  • Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες.
  • Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας.
  • Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 6-7 ώρες.
  • Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.
  • Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο.
  • Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 14242
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-10-2013 10:09
 
Ωραία συνταγή και φωτό!
 
Marinaki
2. 30-10-2013 15:12
 
Φαινεται υπεροχο!μεχρι εδω ηλθε η ...μυρουδια του..! αλλα θελω να μου πεις Αρχοντια μου δεν το αλατοπιπερωσες απο την αρχη πριν το βαλεις στην φωτια? η μονον μετα το ...ξεΦουρνισμα?
 
pastaflora
3. 30-10-2013 17:22
 
Πολύ ωραίο Αρχοντία μου. Και αυτό το ότι το ξεχνάς και μετά τρως είναι φοβερή λύση.  
ΑΑ, η φωτογραφία σου τέλεια!!!
 
voula
4. 20-10-2016 22:35
 
Το έφτιαξα σήμερα και ήτανε μούρλια. Ο γιος μου ενθουσιάστηκε. Έβαλα όμως άλλο κομμάτι κι όχι σιδηρόδρομο. Επίσης έβαλα και λίγη ρίγανη. Ευχαριστούμε arhontia!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 28/10/13 )