Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κοτόπουλο σουφλέ (ω γκρατέν) με μπεσαμελ
Κοτόπουλο σουφλέ (ω γκρατέν) με μπεσαμελ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 12/11/13

Σημερα μαγείρεψα ενα πολύ νόστιμα μαγειρεμενο κοτόπουλο!
Με μυρωδικά, καπνιστή γαλοπούλα, τυριά και μανιτάρια, και όλα αυτά σκεπασμένα με μιαν λαχταριστη μπεσαμελ.
Ένα χορταστικο φαγητο για 4 ατομα!
Που θα εξαφανιστει πριν ακομα το καταλαβετε!

Την συνταγή την ειδα από τις συνταγες της καρδιας αλλα έβαλα και εγώ το ...χεράκι μου και την εφτιαξα οπως σας την παρουσιάζω...

 Οσον αφορα φωτο δεν προλαβα ουτε μηχανη να ανοιξω......

Υλικά:
  • ένα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτάκι μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα η απλη βραστή
  • μισό φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι κόλιαντρο ξερό
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • Ελαχιστο κάρυ,
  • Και ελάχιστο κουρκουμά (τουρμερικ -κιτρινοριζα) προαιρετικό,
  • 1 σκελίδα ψιλοκ. σκόρδου
  • 2 κουταλιές σούπας απαλή μουστάρδα
  • Για την μπεσαμελ
  • 2 κουταλιες μαργαρίνη
  • 5-6 μεγάλες φουσκωτες κουταλιές αλεύρι μπλέ 1000 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κουταλιες σούπας τριμμένα μαλακα τυριά καιαλατι πιπερι μαι μοσχοκαρυδο τριμμενο.

Πασπάλισμα

  • Τριμμενη φρυγανια κα 1 κουταλια τυρι τριμμενο.
Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε από το κοτόπουλο το δέρμα και τα κόκαλα το κόβουμε σε μικρες μπουκιτσες.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο τις μπουκιτσες του κοτόπουλου το οποιο εχουμε καρυκεύσει με όλα τα βότανα και μπαχαρικά που πρέπει, και σοτάρουμε να ασπρίσουν
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε την μουστάρδα και λίγο νεράκι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, σιγανευουμε την φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί μέχρι να πιει το νεράκι του. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν το ανακατεύουμε και προσθετω την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε καρεδάκια και 1 κουταλιά τριμμένη γκούντα (ή όποιο άλλο γλυκό τυρί θέλουμε).
  • Φτιαχνουμε την μπεσαμελ ως συνηθως… Λιώνουμε την μαργαρινη σε μια κατσαρολίτσα, χωρίς να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με την μαργαρίνη. Προσθέτουμε το γάλα, αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο. χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με συρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα . Ρίχνουμε 3 κουταλιές από την κρέμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε το μεγάλο μας πυρέξ. Απλώνουμε 3 κουταλιές κρέμα στην βάση του πυρέξ. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και ισιώνουμε την επιφάνειά του. Πάνω από αυτό απλώνουμε την κρέμα που εμεινε να παει παντου..
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με μία χούφτα τριμμένα κίτρινα τυριά.  Και τριμμενη φρυγανια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της κρέμας.
Καλή επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 16099
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 16/11/13 )