Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ραβανί Νο.12 με σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Κυριακή, 17/11/13
Υλικά
  • 10 αυγά
  • 2 κούπες φρυγανιά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμονιού
Κρέμα:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • 1 κούπα κόρν φλάουρ
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε την φρυγανιά, την κανέλα, την μπαίκιν πάουντερ και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε το γλυκό μας σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Για το σιρόπι:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει μέχρι να δέσει. Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Οταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να το απορροφήσει.

Κρέμα:

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κονιάκ και το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να γίνει πηχτή και ομοιόμορφη.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2140
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/11/13 )