Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρουασάν μαρμελάδας ή σοκολάτας
Κρουασάν μαρμελάδας ή σοκολάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Πέμπτη, 21/11/13
Υλικά
Για την ζύμη:
  • 640 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Λίγη μαγιά
Για την γέμιση:
  • Μερέντα
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Ό,τι άλλο φανταστείτε (ξηροί καρποί, ζάχαρη-κανέλα κλτ)
Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Λιώνουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι (να γίνει χυλός) και αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (60-70 λεπτά).
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά, ελάχιστο αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Παίρνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται) ώστε η ζύμη μας να γίνει αφράτη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-2:30 ώρες.
  • Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και κόβουμε το φύλλο σε τρίγωνα.
  • Βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας, τυλίγουμε τα φύλλα, τα αλείφουμε με το αυγό, τα πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  • Μόλις τα βγάλουμε από την φωτιά τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Τύλιγμα:

  • Αφού βάλουμε την γέμιση πιάνουμε τις δύο άκρες του τριγώνου και τις τυλίγουμε σαν ρολό μέχρι την τρίτη άκρη και τα βάζουμε στο ταψί δίνοντας το σχήμα του κρουασάν.

Τρώγονται και χωρίς γέμιση

 Την μαρμελάδα την αραίωσα με ελάχιστο νεράκι γιατί το ήθελε ..


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3664
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/11/13 )