Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Γαριδομακαρονάδα φούρνου
Γαριδομακαρονάδα φούρνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Δευτέρα, 02/12/13

Γαριδομακαρονάδα φούρνου
Η συνταγή είναι από τη θεία μου που ζει στο Σικάγο

Υλικά
  • 800 γρ περίπου μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες χωρίς το κεφάλι τους
  • λίγο αλεύρι
  • μισό κουταλάκι Old Bay Seasoning
  • μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • μισό φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • μισό φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας, όπως την προτιμάτε
  • Ένα πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (προτιμώ μακαρόνι Νο.10) aldente
Εκτέλεση
Γαριδομακαρονάδα φούρνου
Γαριδομακαρονάδα φούρνου
  • Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το old Bay και μια πρέζα αλάτι, σε ένα άλλο τη φρυγανιά και τα ψίχουλα και σε ένα άλλο χτυπάω τη μαγιονέζα με το αυγό
  • Αφαιρώ από τις γαρίδες το εντεράκι και τις περνάω πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.
  • Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  • Σε ένα πηρέξ στρώνουμε το 1/3 της σάλτσας μας στο κάτω μέρος. Από πάνω βάζουμε τα ζυμαρικά μας και συμπληρώνουμε με άλλο 1/3 σάλτσας.
  • Βάζουμε από πάνω της γαρίδες σε στρώση, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα, ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα και τελειώνουμε με τη παρμεζάνα στην κορυφή.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Γαριδομακαρονάδα φούρνου
Γαριδομακαρονάδα φούρνου

Old Bay Seasoning: Μιγμα μπαχαρικων που περιεχει, ξερο σεληνο και σπορους σεληνου, σκονη μουσταρδα, κοκκινο πιπερι, φυλλα δαφνης, γαρυφαλλα, μπαχαρι, πιπερροριζα, καρδαμο, κανελλα και παπρικα. Το χρησιμοποιουμε για να δωσουμε γευση στο νερο που θα βρασουν οι γαριδες, η κατ' ευθειαν απανω σε καβουρια και θαλασσινα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 2827
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-12-2013 11:05
 
υπεροχη !σκετη ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/12/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός