Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αμυγδαλόπιτα Νο.04 (Ηπείρου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Τετάρτη, 04/12/13
Υλικά
Για την ζύμη:
  • 350 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 3 τριμμένες φρυγανιές
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 γεμάτο κουταλάκι μπαίκιν
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/4 της κούπας κονιάκ ή λικέρ GRAND MARNIER, AMARETTO
  • Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι:
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
  • Για το σιρόπι:: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για λίγη ώρα (μέχρι να δέσει το σιρόπι).
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπαίκιν στο ποτό, το προσθέτουμε στην ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στην ζύμη μας.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με ελατήριο και ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 C (μόνο από κάτω) για 40 λεπτά περίπου.
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι (που έχει κρυώσει) το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.
  • Περιμένουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί.  

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4103
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/12/13 )