Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αμυγδαλόπιτα Καλυμνικη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 07/12/13
 To φίνο γλυκό !!!

Η δοσολογία τούτης της συνταγής είναι για 2/πλή δόση . Δηλαδή για 2 τετράγωνα πυρέξ ταψάκια.

Υλικά
Για την Γέμιση
  • ½ κιλό αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 βάζο γλυκό κυδώνι ή σταφύλι σταφίδα χωρίς κουκούτσι
Για την Τάρτα
  • ½ κιλό φυτίνη η 2 βιτάμ
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη, μείον 1 κουταλιά πού θα αφαιρέσω για την μαρέγκα,
  • 4 αυγά{τα κροκάδια στην τάρτα και τα ασπράδια στην μαρέγκα}
  • 1 μπέικιν πάουντερ (φακελάκι) , ή τρεισήμισι κουταλάκια του γλυκού κοφτά.
  • 1 βανίλια
  • ½ φλυτζάνι μεγάλο γάλα
  • Αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
  • Ανοίγω φύλλο λεπτό με τα υλικά της τάρτας, και βάζω το γλυκό επάνω και μετά την γέμιση αμυγδάλου.
  • Από πάνω κάνω μαρέγκα με τα 4 ασπράδια της τάρτας πού περίσσεψαν, και προσθέτω σ΄αυτήν και 1 κουταλιά ζάχαρη για ροδοκοκκίνισμα. Ψήνω μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Κατόπιν το κόβω σε μακρόστενα τετράγωνα 6 Χ4 πόντους.
Είναι όμορφο να προσφερθεί σε γάμους.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4962
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 10/12/13 )