Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι Ρολό (Χριστουγεννιάτικο)
Μοσχαράκι Ρολό (Χριστουγεννιάτικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 09/12/13
Ρολό Χριστουγεννιάτικο με εντράδα λαχανικών και μανιτάρια!
Μια λιχουδιά στο γιορτινό σας τραπέζι!

Βασισμένη σε μια συνταγή της Μπαρμπαρίγου.

Υλικά
  • 1 ½ κιλό μοσχαράκι από κιλότο η νουα σε διχτάκι η με σπαγγο δεμένο σε ρολό .
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1-3 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 καλή ρίζα σέλινο (όχι σελινόρριζα αλλα απλό σέλινο) κομμένο ψιλα κομμάτια..
  • 1 φυτζάνι του τσαγιου η και περισσότερα αποξηραμμένα μανιτάρια η και φρέσκα χοντροκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • 6-7 σπόρους μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να γίνει μαλακό.
  • Πιπερι σε σπόρους και σε σκόνη , αλάτι,
  • 1 φλυτζάνι κρασί μαυροδάφνη,
  • 1 η 1 ½ ποτήρι νερό για το βράσιμο και την σάλτσα,
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κουταλιά πελτέ,
  • 2 μεγάλες κουταλιές ξιδι μπαλσάμικο η αν δεν εχετε απλό,
  • 1 κυβο ζωμοό μοσχαρίσιο
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο,
  • 1 ποτήρι νερό για την σάλτσα,
  • 1-2 κουταλιές βούτυρο για το δέσιμο της σάλτσας.
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα πλατιά για να χωράει το ρολό βαζω λάδι και το σωτάρω με τα μπαχάρια του να θωρακιστεί (ροδίσει ) από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτω τα λαχανικά να σοταριστούν καλά και αυτά και να μαραθούν, την ζάχαρη, ρίχνω το μισό κρασί να πάει παντού και δεν το ανακατεύω να εξατμιστεί και να αφήσει μοναχά το άρωμά του στο φαγητό.
  • Αλατοπιπερώνω, προσθέτω και το μισό νεράκι, σκεπάζω και το αφήνω να σιγοβράσει περίπου 1 ½ ώρα . Στο διάστημα αυτό ελέγχω και προσθέτω το υπόλοιπο νερό για να έχω και αρκετή σάλτσα.
  • Όταν δώ ότι το κρέας είναι όπως το θέλω,το βγάζω σε μια πιατέλα και όλο το ζουμί με τα λαχανικά και το σουρώνω.
  • Βγάζω το δίχτυ από το κρέας και το τοποθετώ σε μια μεγάλη πιατέλα κομμένο σε φέτες μερίδες να είναι έτοιμο, και γύρω γύρω τοποθετώ τα λαχανικά σκέτα .
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι η κατσαρόλα μικρή βάζω το ζουμί της σάλτσας που στράγγισα και ανάβω την φωτιά και το δένω για να πήξει, προσθέτοντας το βούτυρο και ότι άλλο νομίζω για αυτό. Το δοκιμάζω σε γεύση, και…έτοιμη και η σάλτσα…!
Την περιχύνω επάνω από το κρέας και τα λαχανικά του και το συνοδεύω με ότι θέλω με ζυμαρικό με πατάτες πουρέ η πιλάφι λευκό σπυρωτό και …
Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4980
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/12/13 )