Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan 3η Φάση - Ψευδαισθηση Μελομακαρονου
Dukan 3η Φάση - Ψευδαισθηση Μελομακαρονου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από wifedora   
Παρασκευή, 13/12/13

Θεωρωντας δεδομενο ότι μπορουμε στην Γ' φάση να φαμε δυο φετες ψωμι ολικης άλεσης την ημερα,σκεφτηκα να χρησιμοποιήσω το αλεύρι που μας αναλογει (περιπου δυο κουτ.σουπας αλεύρι ολικης αλεσης την ημερα) για να κανω αυτη τη συνταγη.

Μου εγιναν 8 μελομακαρονα κι εφαγα 4 τη μια μερα και 4 την άλλη αντικαθιστώντας βεβαια με αυτά το ψωμι μας!

Υλικά
  • 8 κ.σ.αλευρι ολικης (160 γραμμ.)
    Επειτα θελουμε ελαιολαδο, πραγμα δυσκολο για εμας. Εβαλα 3 κ.σ. τελικα εξαντλωντας τα ανεκτα μας με τη χρηση του λαδιου αλλα εσεις αποφασιζετε αν θελετε ή οχι να ξεφυγετε κατα μερικες σταγονες λαδι .
  • 3 κ.σούπας ελαιολαδο, απαραίτητο
    Εχουμε επισης τη δυνατότητα να φαμε φρουτο αλλα για να μην εξαντλησω τη μερίδα που μας αναλογει έστιψα ενα μονο πορτοκαλι και το συμπληρωσα με χυμο λεμονιου για να εχω μιση κουπα.
  • χυμο απο 1 πορτοκαλι και μισο λεμονι
  • ξύσμα απο το πορτοκάλι
    Για να αυξησω λιγο τα υγρα προσθετω και μιση κουπιτσα νερο στο πορτοκαλι (Λείπει το λάδι και θέλουμε υγρασία)
  • μερικες κουταλιες νερο ως μιση κουπα,το προσθετω στο πορτοκάλι
  • Νατριν γλυκαντικο 5-6 γραμ.
  • στη μυτη του κουταλιου λιγο γαρυφαλο γιατι ειναι βαρυ
  • μιση κουτ.γλ.κανελα
  • μιση κουτ.γλ.μπεϊκιν παουντερ
  • στη μυτη  του κουταλιου λιγη σοδα(διαλυμενη στο πορτοκάλι)
  • Σιροπι (να  το κανει ο Θεος...) ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ με μια κουτ.σουπας ζαχαρινη που βραζω στο μπρίκι για 3-4 λεπτα με λιγη κανελα
Πώς τα εφτιαξα :
  • Αναμιγνυω σε λεκανακι το αλευρι με τα μυρωδικα και το μπέκιν.
  • Σε άλλο λεκανακι ανακατευω τα υγρα, λαδι, νερο, χυμο με σοδα, ξυσμα, ζαχαρινη, αναμιγνυω και προσθετω σταδιακα το μειγμα του αλευριου  μεχρι να το "παρει " και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα. Προσοχη γιατι μπορει να μην το παρει ολο το αλευρι ή να θελει μια κουταλιτσα ακομα. Μην παραζυμωσετε γιατι σφιγγουν.
  • Πλαθουμε σε μπαλακια σαν μεγαλα καρυδια κι επειτα δινουμε  σχημα. Θα μπορουσα να το απλωσω το ζυμαρι και να το κοψω με κουπ-πατ.
  • Ψηνουμε στους 170 για 20 λεπτα, φυσικα ισως και λιγο ακομα -αναλογα το φουρνο σας. Μην τα παραψησετε.
  • Στο μεταξυ εβαλα λιγο να βρασει το ζαχαρονερο κι οταν εβγαλα απο το φουρνο τα μελομακαρονα, τα εβαλα σε ενα μικρο βαθουλο ταψακι και τα περιέλουσα με το γλυκο νερο. Τα γυρισα και μια-δυο φορες.
Η τελικη γευση ειναι πολυ ευχαριστη. Δεν ειναι τα γνησια απολαυστικα μας μελομακάρονα αλλα ειναι μια παρηγορια. Δεν τρωμε ψωμι ουτε άλλο ανεκτο τη μερα που θα τα φαμε.Φρουτο ομως εφαγα. Την ιδεα σας εδωσα, μπορειτε να πειραματιστειτε με περισσοτερα υλικα, εγω προσπαθησα  ;-)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5321
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/12/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός