Ρολά Γαλοπούλας με Προσούτο |
|
Έχει υποβληθεί από fabiulus
|
Πέμπτη, 19/12/13 |
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν έδεσμα μπουφέ, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Υλικά
- 4 μεγάλα φιλέτα γαλοπούλας
- 6-8 φέτες προσούτο
- ¼ ροκφόρ
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
- ¼ τριμμένο ρεγκάτο
- Aλάτι
- Πιπέρι
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
- 16 φύλλα βασιλικού και 3-5 ψιλοκομμένα φύλλα για το γαρνίρισμα
- Eλαιόλαδο
- Ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση - Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και στρώνουμε διαδοχικά, το ροκφόρ, το προσούτο, την πιπεριά και το τριμμένο ρεγκάτο.
- Τυλίγουμε με προσοχή τα φιλέτα, όχι πολύ σφιχτά, και τα "στερεώνουμε” με οδοντογλυφίδες περνώντας τις κατά μήκος.
- Στην άκρη κάθε οδοντογλυφίδας καρφώνουμε από ένα φύλλο βασιλικού μέχρι να ακουμπήσει πάνω στο ρόλο.
- Τοποθετούμε τα ρολά μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και κατόπιν σε ένα μεγάλο ταψί κλείνοντας τις άκρες του έτσι ώστε να συγκρατεί τα υγρά και να μην χυθούν στο ταψί.
- Ανακατεύουμε το κρασί, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο (2 κουταλιές), περιχύνετε τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (μεσαία σχάρα) για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετούμε ένα ρολό σε ένα μεγάλο τετραγωνισμένο λευκό πιάτο, απλώνουμε στα δυο πλαϊνά του πιάτου από μια λωρίδα φρέσκο ελαιόλαδο, στάζοντας σταγόνες βαλσάμικο, έτσι ώστε να γίνει "πουα”.
- Στα άλλα δυο πλαϊνά απλώνουμε δυο λεπτές λωρίδες μουστάρδας πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2942 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/12/13 )
|