Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρολά Γαλοπούλας με Προσούτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Πέμπτη, 19/12/13
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν έδεσμα μπουφέ, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Υλικά
  • 4 μεγάλα φιλέτα γαλοπούλας
  • 6-8 φέτες προσούτο
  • ¼ ροκφόρ
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
  • ¼ τριμμένο ρεγκάτο
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
  • 16 φύλλα βασιλικού και 3-5 ψιλοκομμένα φύλλα για το γαρνίρισμα
  • Eλαιόλαδο
  • Ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και στρώνουμε διαδοχικά, το ροκφόρ, το προσούτο, την πιπεριά και το τριμμένο ρεγκάτο.
  • Τυλίγουμε με προσοχή τα φιλέτα, όχι πολύ σφιχτά, και τα "στερεώνουμε” με οδοντογλυφίδες περνώντας τις κατά μήκος.
  • Στην άκρη κάθε οδοντογλυφίδας καρφώνουμε από ένα φύλλο βασιλικού μέχρι να ακουμπήσει πάνω στο ρόλο.
  • Τοποθετούμε τα ρολά μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και κατόπιν σε ένα μεγάλο ταψί κλείνοντας τις άκρες του έτσι ώστε να συγκρατεί τα υγρά και να μην χυθούν στο ταψί.
  • Ανακατεύουμε το κρασί, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο (2 κουταλιές), περιχύνετε τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (μεσαία σχάρα) για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε ένα ρολό σε ένα μεγάλο τετραγωνισμένο λευκό πιάτο, απλώνουμε στα δυο πλαϊνά του πιάτου από μια λωρίδα φρέσκο ελαιόλαδο, στάζοντας σταγόνες βαλσάμικο, έτσι ώστε να γίνει "πουα”.
  • Στα άλλα δυο πλαϊνά απλώνουμε δυο λεπτές λωρίδες μουστάρδας πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2942
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-12-2013 19:34
 
Πρεπει να ειναι υπεροχο, το φτιιαχνω με κοτατζ τσιζ και κρεμμύδι και πιπεριες χρωματ. , 
Θελω να σε ρωτήσω γο κρασι με την μουστάρδα το περιχύνεις επανω απο τα κλεισμενα ? σε αλλουμινοχαρτο ρολά? 
και πως θα τα απορροφήσουν να ψηθουν και να νοστιμησουν?εκτος αν το αλλουμινοχαρτο ειναι απλως στρωμμενο και γυρισμενο σαν ταψάκι και ανοιχτό από επανω.... απαντησε μου σε παρακαλω γιατι θελω να ξερω ...σήμερα... 
Σε ευχαριστώ !  
Καλές Γιορτές!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/12/13 )