Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Ντολμαδάκια με κιμά, ρύζι και σως γιαουρτιού
Ντολμαδάκια με κιμά, ρύζι και σως γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 26/06/07
Υλικά
Για τα ντολμαδάκια:
  • 55-60 περίπου αμπελόφυλλα
  • 250gr κιμά μοσχαρίσιο
  • 8 κουταλιές της σούπας ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
  • 2 κρεμμύδια μεσαία
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη φλωρίνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για τη σως γιαουρτιού:
  • 1 Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα ντολμαδάκια:

Στρώνουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με αμπελόφυλλα.
Ζεματίζουμε για λίγο τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και τα λαχανικά ψιλοκομμένα σε κύβους. Ρίχνουμε αλατάκι και πιπεράκι και προσθέτουμε το ρύζι.
Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια με το γνωστό τρόπο και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα.
Από πάνω βάζουμε ένα πιάτο κι ένα ποτήρι νερό έτσι ώστε να μην χαλάσουν με το βρασμό και ρίχνουμε ζεστό νεράκι, αλατάκι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να σωθεί το περισσότερο νεράκι.

Για τη σως γιαουρτιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και βάζουμε τη σως για λίγο στο ψυγείο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 17824
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/07/10 )