Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ρεβίθια φούρνου με ρύζι και σπανάκι
Ρεβίθια φούρνου με ρύζι και σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Σάββατο, 04/01/14
Υλικά
  • 500 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι (εγώ έβαλα basmati)
  • 1 κρεμμύδι (στο οποίο θα καρφώσουμε 2-3 γαρίφαλα)
  • 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό σπανάκι (ή οτι χόρτο σας αρέσει-ταιριάζει)
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι 
Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς.
  • Την επόμενη τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό στο οποίο κολυμπάει και το κρεμμύδι με τα καρφωμένα γαρύφαλα. Δεν τα λιώνουμε στο βράσιμο, θέλουμε να είναι βρασμένα αλλά όχι λιωμένα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ως βάση στο ταψί μας.
  • Στο μεταξύ έχουμε ζεματίσει για 2-3 λεπτά το σπανάκι (ή τα χόρτα μας) και σε ένα αντικολλητικό έχουμε σοτάρει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκόρδα.
  • Βάζουμε πάνω από τα ρεβύθια τα κρεμμυδόσκορδα και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε και το ζεματισμένο σπανάκι ή χορταρικό.
  • Προσθέτουμε νερό (πάντα με το μάτι), το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλή σας επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5598
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/01/14 )