Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπισκότα με ζάχαρη και κανέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 27/12/13

Μπισκότα με ζάχαρη και κανέλα  της Πρωτοχρονιάς

Υλικά
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα εορταστικών μπαχαρικών: μπαχάρι, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα σκούρα καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2½ κούπες αλεύρι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού σόδα ζαχαροπλαστικής
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150οC.
  • Αναμίξτε τις 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη, την κανέλα και το μίγμα μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ, και αφήστε το στην άκρη.
  • Αναμίξτε τη σκούρα καστανή με τη λευκή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μίξερ και χτυπήστε το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε το βούτυρο και αναμίξτε μέχρι να αποκτήσει κοκκώδη υφή. Προσθέστε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και αναμίξτε μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ξεχωριστό μπολ μίξερ. Προσθέστε το μίγμα της ζάχαρης και αναμίξτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσοχή, μην δουλέψετε πολύ το μίγμα, γιατί η ζύμη θα σκληρύνει!
  • Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 2,5 εκ., και έπειτα κυλήστε κάθε μπαλάκι στο μίγμα κανέλας-ζάχαρης. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε αλάδωτα ταψιά και ψήστε στους 150οC για 18-20 λεπτά.

Βγάλτε τα μπισκότα από τα ταψιά και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

epithimies.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2541
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/12/13 )