Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.29 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Κυριακή, 19/01/14
Υλικά
Για τη ζύμη:
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό (ή φαρίνα)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • Μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3-4 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση:
  • 4-5 μήλα καθαρισμένα στα οκτώ
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
  • 3-4 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκο
  • Μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια το αλεύρι με το βούτυρο παγωμένο κομμένο κομματάκια.
  • Τρίβουμε το μίγμα με τα δάκτυλα καλά να γίνει σαν ψίχουλα και προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη σχετικά μαλακιά και εύπλαστη. (Δεν πρέπει να ζυμώσουμε πολύ, απλά όσο χρειάζεται να ενωθούν τα υλικά.)
  • Αφήνουμε στο ψυγείο την ζύμη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  • Βάζουμε τα μήλα σε κατσαρολίτσα μαζί με τη ζάχαρη και 2 κουταλιές νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μια κουταλιά της μαρμελάδας, τις σταφίδες και το κόρν φλάουρ.
  • Παίρνουμε τη ζύμη, την χωρίζουμε σε δυο κομμάτια, ανοίγουμε το πρώτο σε χονδρό φύλο και το στρώνουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα Νο 25.
  • Απλώνουμε πάνω την υπόλοιπη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το φύλλο που φτιάχνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. (Αν χρειαστεί στο άνοιγμα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.)
  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά. Θα ροδίσει ελαφρά.

Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, με σαντιγύ ή ακόμα και με παγωτό

 

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3964
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 22/01/14 )