Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατάτες με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Τρίτη, 21/01/14
Υλικά
Για την βάση
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 1/2 κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κοτσάνια σέλινου κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κουταλιές κορνφλάουρ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Πιπέρι
Για την επικάλυψη
  • 700 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Για την βάση

  • Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
  • Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
  • Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το μοιράζουμε σε 4 ατομικά σκεύη.
Για την επικάλυψη
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και την σελινόριζα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου).
  • Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε καλά, τα πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις εξατμισθεί όλο το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους των αυγών.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι.
  • Προσθέτουμε την επικάλυψή μας πάνω από τον κιμά και ψήνουμε για 200 λεπτά περίπου στους 200° C. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4088
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 02/05/14 )