Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελιτζάνες με ζαμπόν και τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 27/06/07
Υλικά
  • 5-6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 10 φέτες τυρί του τοστ
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • Τυρί τριμμένο
Σάλτσα ντομάτας:
  • Κρεμμύδι
  • Λάδι
  • Ντομάτα
  • Λιγο κετσαπ
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λιγο κανελλα
  • Ελάχιστη ζάχαρη
Eκτελεση

Κοβουμε τις μετλιτζανες σε φετες τις πλενουμε και τις αλατιζουμε .αφου τις εχουμε αφησει για λιγο στο σουρωτηρι μας να σταγγιξουν τις ξεπλενουμε.Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες χωρίς αλεύρι και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι. Εγω προσωπικα τις βαζω στο γκριλ και τις ψηνω για δεκα λεπτα και από τις 2 μεριες μεχρι να παρουν χρωμα δεν τις τηγανιζω ποτε. Μετα στρώνουμε σε πυρέξ μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση ζαμπόν, μια τυρί τοστ, ξανά μελιτζάνες, τυρί για τοστ και απλώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας.

Σάλτσα ντομάτας:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λιγο λαδι, προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι λιγη κετσαπ και λιγη κανελλα και αν θελουμε ελαχιστη ζαχαρη και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.Ελαφρυ φαγητο και ευκολο. αν θελουμε μπορουμε να αντικαταστησουμε το τυρι του τοστ με φετα για πιο ελληνικη γευση.

Καλη επιτυχια
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12885
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 28-06-2007 07:36
 
Κατι παρομοιο κανω και εγω .... 
τηγανιζω μελιτζανες επειτα κοβω μικρα μπαστουνακια κασερι και παριζα ..Βαζω ενα κομματακι απο κασερι η ζαμπον στην καθε μελιτζανα και τυλιγω ...μολις γεμισω το πυρεξακι περιχυνω με την σαλτσα ντοματας και πασπαλιζω με τριμμενο τυρακι και ψηνω μεχρι να ροδισουν ... 
Το κανω πολυ συχνα και σε τραπεζι μιας και ειναι ρολακια και δεν χρειαζεται κοψιμο ..
 
2. 18-07-2011 12:42
 
margarita αυτό το φαγητό είναι πράγματι πολύ ωραίο , περίπου το ίδιο φτιάχνω κι εγώ με λίγες διαφορές μόνο. Αντί τυρί σε φέτες βάζω τριμμένο γκούντα , στη σάλτσα βάζω μόνο πιπεριά ψιλοκομένη και σκόρδο αλάτι πιπέρι λίγη ρίγανη. Στην πρώτη στρώση βάζω και τη μισή σάλτσα και στη δεύτερη την υπόλοιπη και στο τέλος απο πάνω σκεπάζω και με μπεσαμέλ .Φέτα δεν έχω βάλει ποτέ , θα το κάνω την επόμενη φορά , είναι το πιο κατάλληλο τυρί γι αυτό το φαγητό.
 
ESTEL

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/04/10 )