Υλικά - 5-6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- 10 φέτες τυρί του τοστ
- 10 φέτες ζαμπόν
- Τυρί τριμμένο
Σάλτσα ντομάτας:- Κρεμμύδι
- Λάδι
- Ντομάτα
- Λιγο κετσαπ
- Μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λιγο κανελλα
- Ελάχιστη ζάχαρη
Eκτελεση Κοβουμε τις μετλιτζανες σε φετες τις πλενουμε και τις αλατιζουμε .αφου τις εχουμε αφησει για λιγο στο σουρωτηρι μας να σταγγιξουν τις ξεπλενουμε.Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες χωρίς αλεύρι και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι. Εγω προσωπικα τις βαζω στο γκριλ και τις ψηνω για δεκα λεπτα και από τις 2 μεριες μεχρι να παρουν χρωμα δεν τις τηγανιζω ποτε. Μετα στρώνουμε σε πυρέξ μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση ζαμπόν, μια τυρί τοστ, ξανά μελιτζάνες, τυρί για τοστ και απλώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας. Σάλτσα ντομάτας: Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λιγο λαδι, προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι λιγη κετσαπ και λιγη κανελλα και αν θελουμε ελαχιστη ζαχαρη και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.Ελαφρυ φαγητο και ευκολο. αν θελουμε μπορουμε να αντικαταστησουμε το τυρι του τοστ με φετα για πιο ελληνικη γευση. Καλη επιτυχια Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 16024 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |