Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπριάμ με στρώσεις λαχανικών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τετάρτη, 27/06/07
Υλικά:
  • Μελιτζάνες
  • Πατάτες
  • Κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σκόρδο σε σκόνη
1η στρώση:

Μελιτζάνες: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες λεπτές, τις αφήνουμε να σταθούν με αλατάκι για 30 λεπτά, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις στρώνουμε σε ένα σκεύος για το φούρνο. Η στρώση πρέπει να είναι λεπτή (δύο φέτες λεπτές μελιτζάνας η μία πάνω στην άλλη). Ψήνουμε στους 200οC για 20 περίπου λεπτά.

2η στρώση:

Πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες λεπτές και τις στρώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες με τον ίδιο τρόπο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι και λίγο αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 20 περίπου λεπτά στους 200οC μέχρι να πάρουν οι πατάτες λίγο χρωματάκι.

3η στρώση:

Κολοκυθάκια και πιπεριές: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φετούλες. Κόβουμε μία πράσινη και μία κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε μπαστουνάκια. Στρώνουμε πάνω από τις πατάτες μία στρώση από κολοκυθάκια και από πάνω τις πιπεριές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, λίγο ελαιόλαδο και αρκετή φέτα τριμμένη και ψήνουμε γιά άλλα 40 περίπου λεπτά στους 180οC.

Μπορεί να έχει μείνει στο σκεύος μας αρκετό ελαιόλαδο το οποίο αν θέλουμε φυσικά βάζουμε στο πιάτο μας όταν σερβίρουμε. Είναι ένας καλός τρόπος να γίνει το μπιάμ μας νόστιμο σαν να έχουμε περάσει τα λαχανικά μας από το τηγάνι το οποίο δεν το κάνω ποτέ πια. Γίνεται πολύ νόστιμο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13076
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 28-06-2007 09:26
 
Πολύ καλή ιδέα τα ψητά λαχανικά σε στρώσεις. Είναι και υγιεινά έτσι. :grin
 
Lia_P
2. 01-09-2007 22:04
 
Ειναι καταπληκτικο φαγητό και αρκετα διαιτητικό.Εγώ ολες τις στρώσεις τις εψησα στο γκριλ οσο διαστημα αναφερεται και εγινε ακομη πιο light δεν εμεινε λάδι στο τελος εγινε αρκετά στεγνό.Ζωή μου τετοιες διαιτητικες συνταγές περιμένουμε!!!
 
litsa5
3. 15-09-2007 17:47
 
Λέω να ξεφωρτωθώ και εγώ πολλά λαχανικά που έχω στο ψυγείο κάνοντας το μπριάμ. Ερώτηση: εάν βάλω και καρρότα σε ποιά στρώση να τα βάλω και σε τι πάχος να τα κόψω? Καμία ιδέα? Ευχαριστώ :grin
 
lydia
4. 24-09-2007 17:01
 
πω πω lydia τωρα βλέπω το σχόλιό σου... τι κρίμα... πιστεύω ότι τα καρότα πρέπει να κοπουν σε πολύ πολύ λεπτές φετούλες όπως και τα υπόλοιπα υλικά και να μπουν κάτω από τα κολοκυθάκια και τις πιπεριες. φιλάκια
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/06/10 )