Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Ρεβίθια με γαρίδες και πορτοκάλι
Ρεβίθια με γαρίδες και πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 13/02/14

Υπέροχα δοκιμασμένα!

Όταν τα παιδιά δεν τρώνε τα ρεβύθια... και τους αρέσουν οι...γαρίδες τους σερβίρουμε ρεβύθια με...γαρίδες!

Από την Κωνσταντινούπολη

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 1/2 πακέτο ρεβύθια μουλιασμένα ξεφλουδισμένα μερικώς, και βρασμένα μόνο με νερό και ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο.
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 σούπας κουταλιά βούτυρο.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι κόλιαντρο πράσινο ή μαιντανό (δεν είχα το πρώτο και έβαλα μαιντανό)
  • 2-3 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό (εγώ έβαλα μια χοντρη κορυφή από ανθισμένο χειμωνιάτικο )
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά (λέγεται και τούρμερικ η κιτρινόρριζα σε σκόνη η την τρίβω εκείνη την στιγμή)
  • 250 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες απο κελύφη και εντεράκια
  • τον χυμό 2 πορτοκαλιών
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλίτσα σπόρους από ξερό κόλιαντρο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας (για να αποφύγουμε τις αέρινες συνέπειες των ρεβυθιών....)
Πάμε να το φτιάξουμε
  • Στο λάδι και στο βούτυρο που βάζουμε σε μιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το κόλιανδρο τις γαρίδες, ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού την κιτρινόρριζα και το ξύσμα του πορτοκαλιου ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο τέλος και τα ρεθύθια τα βρασμένα και την σκόνη της μουστάρδας, και αφήνουμε να βράσουν 5 με 10΄μέχρι να χυλώσουν, και είναι έτοιμα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5273
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/02/14 )